Agustinos Cabernet Sauvignon
Opis
- Kraj
- Chile
- Kolor / Rodzaj
- Czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Styl
- Czerwone świeże i owocowe
- Apelacja
- D.O. Central Valley
- Szczep
- 100% Cabernet Sauvignon
- Beczka
- nie
- Temperatura podawania
- 17-19 ºC
- Zawartość alkoholu
- 13%
- Potencjał starzenia
- 4 lata
Cechy
Barwa: Intensywna rubinowa barwa.
Aromat: Aromaty czerwonych owoców, karmelu, cynamonu i delikatnej mięty.
Smak: Wyraźnie wyczuwalne czerwone owoce z nutą wanilii. Wino złożone, eleganckie z dobrą owocowością.
Foodpairing
pieczone warzywa, wędliny jak salami, wędzone mięso, toskańska sałatka z fasolą, leśne grzyby
grillowany tuńczyk lub łosoś podawane z sosem na bazie wina
bolognese, carbonara, lasagne, sosy z truflami, bądź leśnymi grzybami
kurczak, kaczka, indyk, delikatne dania z wołowiny i bażanta, wędzone mięsa, kiełbasy
bazylia, kolendra, szczypior, czosnek, goździki, mięta, gałka muszkatołowa, tymianek, rozmaryn w niewielkich ilościach
średniopikantne dania indyjskie, sosy z czarnej fasoli, arrabiata, włoskie i hiszpańskie dania z pikantnymi kiełbasami jak chorizo.
śmietanowe sery pleśniowe jak np. cambozola, ser kozi, parmezan, starszy cheddar