BIO Cabernet Sauvignon
Opis
- Kraj
- Włochy
- Kolor / Rodzaj
- Czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Styl
- Czerwone świeże i owocowe
- Apelacja
- IGT Veneto
- Szczep
- 100% Organic Cabernet Sauvignon
- Beczka
- Nie
- Temperatura podawania
- 16-18º C
- Zawartość alkoholu
- 12,5 %
Cechy
Barwa: Rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami.
Aromat: Intensywne, pełne aromatów jeżyn i wiśni, z nutami ziołowymi.
Smak: Intensywny, długi z nutami konfitury wiśniowej i zielonego pieprzu
Foodpairing
pieczone warzywa, wędliny jak salami, wędzone mięso, toskańska sałatka z fasolą, leśne grzyby
grillowany tuńczyk lub łosoś podawane z sosem na bazie wina
bolognese, carbonara, lasagne, sosy z truflami, bądź leśnymi grzybami
kurczak, kaczka, indyk, delikatne dania z wołowiny i bażanta, wędzone mięsa, kiełbasy
bazylia, kolendra, szczypior, czosnek, goździki, mięta, gałka muszkatołowa, tymianek, rozmaryn w niewielkich ilościach
średniopikantne dania indyjskie, sosy z czarnej fasoli, arrabiata, włoskie i hiszpańskie dania z pikantnymi kiełbasami jak chorizo.
śmietanowe sery pleśniowe jak np. cambozola, ser kozi, parmezan, starszy cheddar