Louis Hauller Crémant d’Alsace Brut Prestige

Opis

Kraj
Francja
Kolor / Rodzaj
Musujące
Smak
Wytrawne
Styl
Białe rześkie
Apelacja
AOP Crémant d'Alsace
Szczep
Pinot Blanc
Beczka
Nie
Temperatura podawania
6-8ºC
Zawartość alkoholu
12,0%

Piękne, zielone zabarwienie podkreśla charakterystyczną świeżość. Nos lekki, bukiet dyskretnie owocowy i kwiatowy. W nosie dominują owoce cytrusowe i białe kwiaty. Bąbelki bardzo eleganckie.

Cechy


Barwa: Jasno zielonkawa.

Aromat: Lekki, bukiet dyskretnie owocowy i kwiatowy.

Smak: Dominują owoce cytrusowe i białe kwiaty. Bąbelki bardzo eleganckie.

Foodpairing


szparagi, avocado, sałatka z kozim serem, oliwki, ratatouille, sałatka z wędzonymi rybami, szpinak

owoce morza w muszlach i delikatne białe ryby, jak sola, dorsz, dorada oraz ryby wędzone

sos z kasztanów, lekkie sosy jak holenderski, sos pietruszkowy, pesto

gotowany, pieczony i zapiekany kurczak, wieprzowina lub cielęcina

kolendra, szczypiorek, imbir, trawa cytrynowa, limonka, koperek, estragon,

wyjątkowo dobre z tajskimi potrawami i niektórymi łagodniejszymi indyjskimi

sery z wysoką kwasowością, jak: kozi, owczy