Hispavin Tempranillo, bag in box 3l
Opis
- Kraj
- Hiszpania
- Kolor / Rodzaj
- Czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Styl
- Czerwone świeże i owocowe
- Szczep
- 100% Tempranillo
- Temperatura podawania
- 15-16°C
- Zawartość alkoholu
- 12%
Cechy
Barwa: Głęboko czerwony kolor z purpurowymi odcieniami.
Aromat: Aromat czerwonych i czarnych owoców, szczególnie wiśni z delikatną nutą ziołową.
Smak: W ustach wyraźne, skoncentrowane czarne owoce z delikatnymi taninami.
Foodpairing
grillowane i pieczone warzywa, wędliny jak salami, oliwki, prosciutto, ratatouille, wędzone mięsa
aromatyczne i tłuste ryby: dorsz z bekonem, morski pstrąg, tuńczyk, łosoś
sosy na bazie pomidorów np. arrabiata, napolitański, lasagne
delikatne dania z wieprzowiny, pieczony kurczak, indyk, salami
bazylia, kolendra, czosnek, gałka muszkatołowa
włoskie i hiszpańskie dania z pikantnymi kiełbasami jak: chorizo, arrabiata
cheddar, dolcelatte, mozzarella, parmezan