Zingled Out Zinfandel
Opis
- Kraj
- USA
- Kolor / Rodzaj
- Czerwone
- Smak
- Wytrawne
- Styl
- Czerwone mocne i pikantne
- Apelacja
- Central Valley
- Szczep
- 100% Zinfandel
- Beczka
- Tak
- Temperatura podawania
- 16-18°C
- Zawartość alkoholu
- 13,5%
- Potencjał starzenia
- 5 lat
Cechy
Barwa: Ciemnoczerwone z fioletowymi refleksami.
Aromat: Wraźne nuty owoców leśnych, dębu, mięty i wanilii
Smak: Skoncentrowane aromaty owocowe: jeżyn, dojrzałych śliwek i świeżych czerwonych malin.
Foodpairing
sałatki z dodatkiem mięsa jak: kaczka, gęś, jagnięcina, wołowina, bażant
za mocne do ryb i owoców morza
sosy śmietanowe np. carbonara, bolognese, BBQ, pikantne, pieprzne
BBQ, grillowane, pieczone i zapiekane mięsa jak: kaczka, gęś, bażant, kiełbasa z dzika, wołowina, jagnięcina
czarny pieprz, szczypiorek, goździki, gałka muszkatołowa, czosnek, kolendra, szałwia w niewielkich ilościach
bogate, śmietanowe indyjskie dania z curry, dania meksykańskie
cambozola i inne śmietanowe sery pleśniowe