Zingled Out Zinfandel

Opis

Kraj
USA
Kolor / Rodzaj
Czerwone
Smak
Wytrawne
Styl
Czerwone mocne i pikantne
Apelacja
Central Valley
Szczep
100% Zinfandel
Beczka
Tak
Temperatura podawania
16-18°C
Zawartość alkoholu
13,5%
Potencjał starzenia
5 lat

Wino w barwie ciemnoczerwone z fioletowymi refleksami. W aromacie wyraźne nuty owoców leśnych, dębu, mięty i wanilii. Smak bogaty, skoncentrowane aromaty owocowe: jeżyn, dojrzałych śliwek i świeżych czerwonych malin. Subtelne użycie dębu w procesie dojrzewania wyrównuje strukturę taniny i tworzy delikatne wykończenie.

Cechy


Barwa: Ciemnoczerwone z fioletowymi refleksami.

Aromat: Wraźne nuty owoców leśnych, dębu, mięty i wanilii

Smak: Skoncentrowane aromaty owocowe: jeżyn, dojrzałych śliwek i świeżych czerwonych malin.

Foodpairing


sałatki z dodatkiem mięsa jak: kaczka, gęś, jagnięcina, wołowina, bażant

za mocne do ryb i owoców morza

sosy śmietanowe np. carbonara, bolognese, BBQ, pikantne, pieprzne

BBQ, grillowane, pieczone i zapiekane mięsa jak: kaczka, gęś, bażant, kiełbasa z dzika, wołowina, jagnięcina

czarny pieprz, szczypiorek, goździki, gałka muszkatołowa, czosnek, kolendra, szałwia w niewielkich ilościach

bogate, śmietanowe indyjskie dania z curry, dania meksykańskie

cambozola i inne śmietanowe sery pleśniowe